Checkliste: 10 ting, du skal have på din WordPress hjemmeside

Her får du min liste med de 10 basic-ting som du bør have styr på, når du har en WordPress hjemmeside.

1.Et plugin til billedekomprimering

Første punkt på listen er noget så sexet, som “billedekomprimering”. Det er et trælst ord at sige, men endnu mere træls ikke at have styr på. Det, billedekomprimering gør, er, som ordet også indikerer, at komprimere dine billeder.

Altså får det dine billeder til at fylde mindre – helt automatisk. Og hvad betyder det så?…

Det betyder, at din hjemmeside ikke kører langsommere, fordi du skal have uploadet det smukke portrætbillede, som vi kommer til at snakke om senere.

At din hjemmeside loader hurtigt, betyder en bedre brugeroplevelse og et rigtig stærkt signal til søgemaskinerne, der har dette som et væsentligt parameter.

Her hos WP Assistance er jeg stor fan af Kranken.io

2.Et godt SEO-plugin

Vi bliver ved snakken om søgemaskiner. Fordi har du en WordPress hjemmeside, så skal du have nogle besøgende fra specielt Google. Og et godt SEO-plugin er med til at sikre, at dine URL’er står korrekt, at du får skrevet meta titler og beskrivelser – og at dine tekster optimeres til søgemaskinerne.

Heldigvis for dig har WordPress det, efter vores mening, absolut bedste SEO-plugin af alle platforme. Det hedder “Yoast SEO-plugin” og er noget så vildt som gratis!

Du kan finde det lige her.

3.Du skal have en stærk cache Ca-hva-for-noget?

Og nej, det er ikke cash som i $$$. Det er c-a-c-h-e, og det er måske lidt indviklet her som en start. Men tro mig, det’ ska’ du ha’.
Det er, når du i praksis “gemmer” en del af din hjemmeside på dine besøgendes computer, sådan når de har besøgt din hjemmeside en gang, så skal de ikke loade alt igen – og så går det lynhurtigt.

Det er super nemt at installere og gør blot, at dine besøgende loader din hjemmeside endnu hurtigere! Smart, ikke?

Vi er personligt rigtig glade for det plugin, der hedder “WP Super Cache”. Og endnu engang så kan du få det på din hjemmeside til den nette sum af 0,- kroner!

Det er simpelthen for godt til, at du ikke får det installeret som det første med din WordPress hjemmeside.

4.Gør det nemt for dine besøgende at komme på din mail liste

Om du gør dig i e-mail marketing nu, eller om du først har tænkt dig overhovedet at skænke det en tanke om et år eller to, er næsten underordnet.

Samler du ikke dine besøgendes e-mail op, når de besøger din side, så smider du penge ud af vinduet.

Frem for at du, når du vil i gang med e-mail marketing, står med 0 e-mail adresser, så står du måske med 200 eller 1.000! Og det er nu engang sjovere end 0.

Der er forskellige plugins til dette. Den danske “sleeknote” er blandt top of the class, men er mere målrettet nogle større virksomheder. Plugins såsom OptinMonster og Thrive Leads er mere økonomi-venlige alternativer.

5.Ualmindeligt tydelige kontaktoplysninger

Når dine besøgende kommer ind på din side, handler det for dig om at give dem den absolut bedste
oplevelse.

Og vil de i kontakt med dig, skal det være 10x så nemt, som man overhovedet kan forstille sig. Dit telefonnummer, din mail og din kontaktside skal være det nemmeste at finde i verden.

Gør dit telefonnummer helt tydeligt, marker det med fed – smid en anden farve bag det, hvis det er det, der kræves, for at det står helt tydeligt.

Dine besøgende skal komme i kontakt med dig – og det er din opgave, at det er så nemt som overhovedet muligt.

6.Du skal have en god, men simpel kontaktformular

Som fortsættelse på det ovenstående afsnit skal du have en nem kontaktformular på din side. Det kan være, at de sidder i et rum, hvor de ikke kan ringe – eller så har de altså ikke lige tiden til at tage en sludder med dig.

Så smider de dig en besked.

Og det skal være nemt. Du må ikke kræve 100 forskellige ting fra dem.

Lad dem smide sit navn, sin mailadresse og måske et telefonnummer sammen med deres besked – så kan I snakke om alt det andet, når dialogen er i gang.

Et plugin til dette, som vi er rigtig glade for, er et gratis plugin, der hedder Contact Form 7. Du kan tilpasse og redigere dette helt efter behag. Er du dygtig teknisk, kan du kode alt muligt spændende – men det holder vi os lige fra for nu.
Find Contact Form 7 her.

7.En beskrivende side om dig og din virksomhed

Når dine potentielle kunder besøger din side, skal de kunne læse om, hvem I er, og hvad det er, at din virksomhed køber ind i.

Vis noget personlighed. Smid et billede ind og vær ikke bange for at fortælle om dine drømme, visioner og forretningsfilosofier. Det gør det nemmere for dine besøgende at danne en relation til dig.
Inkluder desuden de basale oplysninger om din forretning såsom adresse, telefonnummer og CVR-nummer.

8.Vær på forkant – tag backup af din side

Tro mig. Noget af det mest frustrerende er, når ens hjemmeside enten bliver hacket, eller der sker en anden fejl, der gør, at ens side bliver slettet.

Men skulle uheldet være ude, er det langt sjovere at være på forkant end på bagkant. Med et simpelt plugin såsom UpdraftPlus, kan du nemt sikre at have en back up af din hjemmeside, sådan at, hvis uheldet, 7-9-13, skulle være ude, er du oppe at køre igen på ingen tid.

9.Sikr din side mod ubudne gæster

Ligeså vel som du har en lås på hoveddøren og lukker vinduet, inden du forlader huset, så vil du heller ikke åbne op for ubudne gæster på din hjemmeside.

Et af vores favorit plug-ins til netop sikring af WordPress hjemmesider er Wordfence. Det koster dig kun noget i nærheden af 500 kroner i engangsbetaling, og så har du ellers sat en ordentlig kædelås på din hjemmeside.

Det er 500 kroner, der er givet godt ud, hvis du spørger mig.

10. Den allersidste: Find ud af, hvordan folk interagerer med din side

Kunne det ikke være sjovt, hvis du hele tiden kunne se, hvilke sider på din hjemmeside, som folk besøger mest? Hvor lang tid de bruger på hjemmesiden? Og måske hvor mange besøgende du får måned efter måned?

MonsterInsights hjælper dig med at få alle disse tal på en nem og overskuelig måde, så selv den mest talblinde forretningsdrivende kan forstå det.

Det er hamrende nemt at installere – og det kræver intet teknisk snilde.

Bonus – 11. Et godt chatsystem til at skrive med de besøgende

Har du mange besøgende, og har de en masse spørgsmål, så kan det være rart at have en chat, så man live kan snakke sammen.

Det er ikke en nødvendighed for alle – men det kan være guld være for dem, hvis kunder måske har en del spørgsmål, som opstår ved valg af produkt.

Pluginnet Tawk.to er hamrende nemt at installere og opsætte, så det ser pænt ud. Og uden at det skal være for godt til at være sandt, så er det også ganske gratis.

Du kan hente det her.

Scroll to Top